Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ваксина срещу смъртоносния коронавирус може да има

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ваксина срещу смъртоносния коронавирус може да има
Коментари Харесай

Тръмп: До 3-4 седмици ще имаме ваксина |

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ваксина срещу смъртоносния ковид може да има до 3-4 седмици, предаде Ройтерс.

" Много сме покрай това да се сдобием с ваксина ", сподели Тръмп във Филаделфия.

" Ако желаете да знаете истината, на предходното държавно управление щеше да му отнеме може би години за разкриване на ваксина поради Управлението за надзор на храните и медикаментите и всички одобрения. А ние сме единствено на седмици от това да я получим, може би три-четири седмици ", сподели президентът, предава Българска телеграфна агенция.

Той се базира на прогнози, направени по-рано този месец от американските здравни управляващи и фармацевтичната компания " Пфайзер ".

Общо от началото на пандемията са регистрирани повече от 29 милиона случаи на ковид, съвсем 20 милиона души са се възстановили, само че са починали над 900 хиляди пациенти.

На фона на тази статистика Япония заяви, че ще отпусне 17,2 милиарда йени (165 милиона долара) за програмата на Световната здравна организация за ваксина против COVID-19, съобщи Ройтерс. Програмата цели да подкрепи пазаруването и разпределянето на ваксини против новия ковид по света. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР